Propuneri de închidere a breșelor legale care permit ascunderea ilicită a averilor

Propuneri de închidere a breșelor legale care permit ascunderea ilicită a averilor

Legislația Uniunii Europene conține reguli menite să îngreuneze ascunderea activelor și conturilor bancare, dar anumite breșe în legislație permit persoanelor fizice cu averi mari și societăților să își ascundă veniturile de recuperatorii de creanțe și active.

Schimbul de informații între state este esențial pentru a preveni ascunderea ilicită a averilor, însă nu toate țările participă la acest schimb. Statele Unite ale Americii reprezintă cel mai elocvent exemplu. De asemenea, Muntenegru, Serbia și Ucraina precum și alte țări evită să participe deplin la schimbul de informații cu Uniunea Europeană. Prin urmare, recuperarea creanțelor și a activelor ascunse în aceste jurisdicții devine foarte dificilă, fără asistența unui specialist.

Raportul publicat în 15 octombrie 2018 de către Partidul European al Verzilor trage un semnal de alarmă asupra breșelor în legislația europeană privind transferul informaților fiscale și oferă soluții pentru eficientizarea impunerii legislației europene asupra statelor care permit ascunderea ilicită a averilor.

Găsiți raportul integral aici.

Foto: Imelda pe Unsplash.com