Servicii

Recuperarea creanțelor și activelor comerciale necesită abilități juridice, informații, perseverență și alocare de resurse. Împreună cu consultanții noștri experimentați, am construit un sistem eficient pe care îl adaptăm la situația specială a fiecărui debitor, pentru a asigura obținerea celui mai bun rezultat. SECHESTRU TOTAL se implică exclusiv în raporturi comerciale, deci nu recuperăm creanțe și bunuri de la consumatori.

Principalele servicii furnizate de SECHESTRU-TOTAL® sunt următoarele:

  • Recuperarea creanțelor comerciale

Recuperăm creanțe de orice cuantum dar avem o experiență semnificativă în recuperarea creanțelor comerciale mari. Toți membrii echipei noastre au experiență în afaceri și știu care sunt modalitățile cele mai eficiente prin care un debitor poate fi constrâns să își îndeplinească obligațiile. Abordarea noastră este fermă dar diplomatică deoarece încercăm să păstrăm o relație funcțională cu debitorul.

Colectăm toate informațiile disponibile despre debitor apoi aplicăm un plan de acțiune personalizat, menit să ducă la o achitare voluntară a datoriei. Dacă situația financiară a debitorului o impune, după consultarea cu clientul nostru, putem întocmi și gestiona eșalonări de plată și acorduri de plată parțială.

Dacă debitorul refuză să plătească voluntar, avem o echipă  de avocați de litigii precum și o rețea de profesioniști în domeniul recuperării, care pot demara proceduri legale și pot pune suficientă presiune pentru ca debitorul să se convingă că plata către clientul nostru este singura lui opțiune.

  • Identificare, sechestrare și recuperare bunuri

Recuperăm bunuri asupra cărora clientul nostru are un drept de proprietate, gaj sau altă garanție. Recuperăm aceste bunuri chiar dacă au fost transferate către terți prin tranzacții care par legitime dar al căror scop este fraudarea creditorilor. Serviciile noastre includ repunerea în posesie asupra bunurilor mobile (inclusiv aeronave și nave), sechestrarea bunurilor mobile și imobile (inclusiv fabrici, hoteluri, exploatații agricole, echipamente industriale) precum și inventarierea, sigilarea, depozitarea, monitorizarea și paza acestor bunuri.

Avem o experiență semnificativă în descoperirea și sechestrarea activelor imateriale (acțiuni, părți sociale, creanțe ale terților, criptomonede, drepturi de proprietate intelectuală, software, etc)

Serviciile de sechestrare a bunurilor pot fi integrate în activitatea de recuperare a creanțelor, caz în care sfătuim clientul asupra celor mai eficiente proceduri, în funcție de specificul cazului.

  • Servicii de administrator sechestru

Administratorul sechestru este desemnat, la cererea creditorului, de către instanță sau de către executorul judecătoresc și este îndreptățit să administreze bunurile debitorului în interesul creditorului. Astfel se previne diminuarea frauduloasă a valorii bunurilor sau direcționarea veniturilor către terți.

Administratorul sechestru are dreptul să administreze toate tipurile de active, inclusiv exploatații agricole, clădiri de birouri sau rezidențiale, hoteluri, echipamente industriale, unități de producție, etc.

Serviciile de administrator sechestru sunt prestate fie de către echipele noastre interne fie de către parteneri atent selecționați, pentru domeniile de înaltă specializare.

  • Verificări comerciale și Prevenirea Fraudelor

Fie că aveți nevoie de informații în faza de due dilligence a unei potențiale tranzacții, vreți să știți mai multe despre un partener de afaceri important sau vreți să vă asigurați că respectați principiile de cunoaștere a clientelei și de prevenire a spălării banilor, SECHESTRU-TOTAL vă poate furniza datele necesare.

Suntem întotdeauna conectați la cele mai bune surse de informații, publice și private, despre tranzacții comerciale, societăți, oamenii care le controlează, activele acestora și amenințările care planează asupra lor. Prin urmare, putem efectua investigații riguroase și de încredere, permițând clientului nostru să ia decizii informate și să diminueze riscurile comerciale.